Workshop Polaroid Magic

Terug naar het analoge tijdperk met de Polaroid Camera!

Met de Polaroid manipulatie, de Lift methode en diverse camera's. Deze vintage camera's, allemaal aanwezig in beeldbliC!

Dan begint de pret!

Je een eigen kunstwerk creëren. 

Dit gebeurt op aquarel papier, canvas of hout met de LIFT techniek mogelijkheid van Polaroid! Daarnaast maak je kennis met het manipuleren van je Polaroid opnamet  door bijvoorbeeld een acryl metalic. Ook weet je na afloop welke camera's je kan nog steeds kan gebruiken en de tips en tricks voor de juiste behandeling van INSTANT materiaal! Camera's die worden gebruikt? Polaroid 600, de spiegelreflex, een nieuwkomer "de MINT TL 70",  en daarbuiten een verassing.

Dat kan de BIG SHOT zijn maar ook het grootformaat...

Meer info?

www.beeldblic.nl

 

Workshop Cyanotypie.

Digitaal 2013 plus Analoog 1842!

Digitale opnames met je dure spiegelreflex, de eenvoudige compact camera of je simpele telefoon, worden door deze oude techniek betoverend veranderd in een werkelijk unieke weergave.

Leer nu in beeldbliC hoe je deze techniek toepast, welke mogelijkheden er zijn en waar je op moet letten. Over digitale negatieven te maken, de invloed van aquarel papier soorten en ontdekt het begrip toning.

 

Of als je weinig tot geen kennis hebt van Fotografie?

Dan is er voor jouw het FOTOGRAM met CYANOTYPIE!

Met pure materialen uit de natuur ontdek je die bijzonder mogelijkheden van beeld creëren door deze oude techniek uit 1842! !n 2017 tentoongesteld door het Rijksmuseum met de fotogrammen van Anna Atkins. En ja, jij kan dit ook!

In beide workshops  krijg je voldoende chemie mee voor ruim 75 tot 100 afbeeldingen op A5! De ingrediënten voor verdere experimenten thuis!

 

BASIC ANALOOG

Een duik in het verleden... 

Maar op een bijzonder wijze; 

Je maakt kennis met de antieke(1898) en de technische camera met gewoon analoog fotopapier en technische vlakfilm. Met beide ga je de mogelijkheden ontdekken van een stukje geschiedenis in de Fotografie! Compleet anders dan digitaal, je kan namelijk niet even wissen! Bewust nadenken over elke opname, maar ook de mogelijkheden ontdekken van de enorm lage  filmgevoeligheid. Namelijk slechts 6 en 25 isoo. Volop ruimte om te experimenteren met dubbele of nog meerdere opnames. Buiten dat wordt de opname met de technische film omgezet in de positieve Cyanotypie.

 

CREATIEVE TRANSFERS

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Polaroid Transfer workshop,

waarbij ook de fotografische aspecten en de camera's een grote rol spelen, draait hier alles om het meegebrachte beeld. Verschillende methodes zullen worden behandeld, idem de papierkeuzes en welke drager het meest geschikt is voor de diverse mediums. Tevens wordt er aandacht besteed aan collage mogelijkheden. Kortom, al je creativiteit en fantasie kun je toepassen met deze ambachtelijke technieken! Er wordt gewerkt op hout, canvas, glas, marmer en aquarel papier. Dat alles simpel met je eigen printer!
 

Cursus/

Beeldaspecten in de Forografie (8x)

Over het bewust toepassen van deze elementen uit de beeldende kiunst.  Van ruimte indeling naar vorm en de verschillende contrasten, zoals bijvoorbeeld met kleur, structuur of geometrie. Daarnaast wordt o.a. het beeldende aspect Licht met al zijn mogelijkheden  uitgelichT.  Een cursus voor de gevorderde fotograaf die zijn horizon wil verbreden door deze kennis. De cursus wordt tevens afgesloten met een expositie  van alle deelnemers in beeldbliC.

Meer info:

info@beeldblic.nl

www.beeldblic.nl